מחלקת הכשרות במועצה הדתית פרדסיה פועלת להבטחת רמת כשרות גבוהה ואמינה עבור תושבי הישוב. המחלקה מספקת שירותי פיקוח והכשרה לעסקים המזון המקומיים, תוך שמירה קפדנית על הלכות הכשרות והנחיות הרבנות הראשית.
הצוות המקצועי שלנו עובד בשיתוף עם הקהילה המקומית למתן ליווי והדרכה, כדי להבטיח שמירה על סטנדרטים גבוהים של כשרות. אנו שואפים לספק לתושבים שירות אמין ומקצועי בכל הנוגע לשאלות כשרות, תוך יצירת
ניתן לתאם עם שולי – מזכירת המועצה הדתית:
09-8940878 | מייל: mdp@pardesia.muni.il
אישור כשרות ומשגיח הכשרות – רב היישוב הרב מנשה טיירי שליט"א
050-5328456
קבלת קהל:
ימי א'-ה': 09:00 עד 13:00
ימים א', ד': 16:00 עד 19:00
כשרות היא מערכת חוקים והנחיות בנושא מזון על פי המסורת היהודית. בעוד שלרבים המילה "כשר" מזכירה בעיקר את ההפרדה בין בשר לחלב, למעשה מדובר במערכת מקיפה הרבה יותר, שמטרתה להבטיח שהמזון עומד בדרישות ההלכה היהודית
כשרות מהדרין היא רמת כשרות מחמירה יותר מהכשרות הרגילה, הכוללת פיקוח קפדני במיוחד והקפדה על חומרות נוספות בהלכה. רמת כשרות זו מיועדת לציבור המקפיד על הידור במצוות הכשרות
הכשרות היא לא רק עניין דתי - היא מבטיחה פיקוח קפדני על תהליכי הייצור, בקרת איכות מתמדת, שקיפות בתהליכי הכנת המזון וסטנדרטים גבוהים בהקפדה על היגיינה ובטיחות מזון
פיקוח על חומרי הגלם
השגחה על תהליך הייצור
בדיקות תקופתיות
פיקוח על חומרי הגלם
השגחה על תהליך הייצור
בדיקות תקופתיות
היתרונות לעסק בהוצאת תעודת כשרות:
תעודת כשרות מעניקה לעסקים אפשרות להרחבת קהל הלקוחות, אמינות ומקצועיות וסטנדרטים גבוהים של בטיחות מזון עם פיקוח מקצועי נוסף על המטבח.
למה זה חשוב גם לציבור החילוני?
גם אם הנכם חילוניים ואינכם שומרים כשרות, תעודת הכשרות מבטיחה לכם פיקוח נוסף על איכות המזון ושקיפות בתהליכי ההכנה שלו עם סטנדרטים גבוהים של ניקיון ובקרת איכות מתמדת.
הכשרות הנה מערכת שנועדה להבטיח את איכות המזון ועמידתו בדרישות ההלכה היהודית.
מעבר לפן הדתי, היא מספקת מערך בקרה ופיקוח המבטיח סטנדרטים גבוהים של בטיחות מזון, היגיינה ואיכות – דבר שממנו נהנים כל הסועדים, דתיים וחילוניים כאחד.
הגשת בקשה לקבלת תעודות הכשר
כל בעל עסק בתחום המזון יגיש בקשה כתובה ומפורטת במשרד בתאום מראש, בה הוא מבקש מהמועצה הדתית והרבנות פרדסיה שתעניק לו תעודת כשרות, וזאת בהתאם לתקנות חוק איסור הונאה (תעודת הכשר). בטופס הבקשה יכתוב את כל הפרטים המזהים – שם העסק, בעל העסק, אישור יצרן, אישור משרד הבריאות, ומספר עוסק מורשה.
כמו"כ יפרט בעל העסק את אופי הפעילות כגון – בישול, אפיה, שעות פעילות, בשרי/חלבי/פרווה.
טופס זה מהווה את הבסיס להתקשרות עם מחלקת הכשרות.
מטרת מילוי הטופס, היא כדי למנוע אי הבנה בהמשך הטיפול.
כמו"כ חותם המבקש על התחיבות למלא אחר דרישות והנחיות המועצה הדתית והרבנות פרדסיה.
אישור הרב האחראי
המועצה הדתית והרבנות פרדסיה שולחת רב / נציג לעסק המבקש כשרות, לוודא התאמת הבקשה שבטופס למציאות בעסק, לבדוק בפועל את העסק על כל מרכביו, שלוחותיו וסניפיו.
לאחר מכן כותב הרב המבקר אישור על הביקור וממליץ / לא ממליץ, על מתן תעודת כשרות.
ואז יחתום בעל העסק על זיכרון דברים עם המועצה הדתית והרבנות פרדסיה.
נוהלי השגחה מתאימים לעסק
בעל העסק יקבל נוהל כשרות והשגחה , המתאימים לעסק שלו, והוא אף חותם על כך שהוא קרא, וקיבל העתק של הנוהל כשרות
הסכם השגחה
הרבנות והמועצה הדתית מכינים הסכם השגחה, בו יפורטו כל הנושאים המהווים התקשרות בין בעל העסק והמועצה הדתית, שם גם יופיע סכום שכר המשגיח, שעות ההשגחה, השתתפות בהשגחה, ואגרת כשרות.
אגרה
בעל העסק ישלם אגרה בסכום הכתוב בחוזר מנכ"ל משרד הדתות, ויקבל קבלה על כך.
משגיחים
המועצה הדתית והרבנות תקבע מי יהיה המשגיח בעסק, המשגיח יתחייב על אחריותו לביצוע נוהלי הכשרות בעסק, המועצה הדתית והרבנות איננה המעביד או המעסיק של המשגיח, אלם סמכותה וחובתה להכתיב לבעל העסק מי הוא המשגיח, מה מעמדו, סמכותו, וחובתו,
אישור תעודה
הרב הראשי יאשר להנפיק תעודת כשרות לעסק.
תעודת כשרות
הרבנות / המועצה הדתית , תנפיק תעודת כשרות הולמת – יש חשיבות לצורת התעודה, פרטי העסק, מספור התעודה , החתומים בה, וכו`
עדכון התעודה
המועצה הדתית והרבנות תשתדל לחדש את התעודה מיד עם תום תוקף התעודה הישנה, כדי למנוע אי נעימות לבעל העסק וכדי להציג שרות נכון לבעל העסק.
כל זאת כמובן אם כל תנאי הכשרות במקום נשמרים כפי שמופיע בנהלים ובהסכם ההשגחה.
* ניתן למכור בדיגיטל את החמץ
עד ליום חמישי י"ב ניסן בשעה 10:00